بروزرسانی: 10 آذر 1404
طرز تهیه خورش فسنجان رشتی با مرغ، اردک و گوشت قلقلی مجله کوروش
طرز تهیه خورش فسنجان رشتی با مرغ، اردک و گوشت قلقلی مجله کوروش
خورش فسنجان یکی دیگر از خورش های اصیل و شکیل ایرانی است که به قول معروف طرفداران دو آتیشه بسیاری دارد. این خورشت در نقاط مختلف کشور به صورت ملس، ترش و شیرین و با گوشت قلقلی، اردک و مرغ پخته می شود. خورشت فسنجان مثل قیمه نثار، باقالی پلو و مرصع پلو از غذاهای مجلسی به حساب می آید.
- در این حین مرغ را با یک پیاز و نمک و فلفل سیاه و زردچوبه بپزید.
- خورشت فسنجان هم مانند دیگر خورش های اصیل ایرانی مثل خورش قیمه و خورش قورمه سبزی هر چقدر بیشتر روی حرارت بماند جا افتاده تر و خوشمزه تر می شود.
- برای این منظور مرغ ها را از یخچال خارج کنید و در روغن زیاد سرخ کنید تا کاملا طلایی شوند.
پس از اینکه گردو روغن انداخت می توانید رب انار را به قابلمه اضافه کنید. اگر می خواهید فسنجان شما مانند گیلان ترش مزه باشد از مقدار بیشتری رب انار ترش می توانید استفاده کنید. در این مرحله می توانید ۱ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی نیز به خورش خود اضافه کنید. یک پیاز را رنده کنید تفت دهید به آن ادویه بزنید، بعد به آن گردو که قبلاً تفت داده اید اضافه کنید. وقتی آب شروع به جوشیدن کرد گوشت های قلقلی را داخل آب بریزید و اصلا حتی یکبار هم خورشت را بهم نزنید.
طرز تهیه خورش فسنجان رشتی با مرغ، اردک و گوشت قلقلی
خورش فسنجان یکی از دوست داشتنی ترین و خاص ترین خورش های ایرانی است که به دلیل اینکه طرفداران زیادی دارد به روش های بسیار متنوعی طبخ می شود. خورش فسنجان از مجلسی ترین و گران قیمت ترین خورش های ایرانی محسوب می شود. از انواع خورش های فسنجان معروف می توان به خورش فسنجان با گوشت قلقلی ، خورش فسنجان با اردک ، خورش فسنجان با بوقلمون اشاره کرد.
گردوی مناسب فسنجان
در همین مرحله اگر اهل فسنجون شیرین هستید، دو قاشق غذاخوری شکر را اضافه کنید. اگر می خواهید طعم خورشت شما ملس باشد کافی است یک قاشق غذاخوری شکر اضافه کنید. شعله را زیاد کنید تا آب خورش به جوش آید سپس شعله را ملایم کرده و در قابلمه را ببندید.
تنها باید برای تهیه این خورش به جای مرغ از گوشت اردک استفاده کنید و همین مقدار مواد را برای ۴ نفر در نظر بگیرید. مهم ترین موضوعی که در مورد دستور پخت فسنجون رشتی با اردک وجود دارد این است که گوشت اردک به زمان بیشتری برای پخت نیاز دارد. این مواد از ترکیبات پایه در طرز تهیه خورشت فسنجان هستند. برخی از آنها مانند رب انار و یا شکر و حتی زعفران برای طعم دار کردن فسنجان استفاده می شوند. استفاده از این طعم دهنده ها به هر مقدار اختیاری است و حتی می توانید از آنها استفاده نکنید. بعد از تفت دادن گردوها، در این مرحله از تهیه فسنجون شمالی باید فلفل سیاه، نمک، زردچوبه، مغز گردو تفت داده شده و رب گوجه را به مرغ های تفت داده شده اضافه کنید و کمی با هم تفت دهید.