بروزرسانی: 10 آذر 1404
غذاهای ایرانی ؛ طعم های رؤیایی که در دنیا پیدا نمی شود سفرزون
غذاهای ایرانی ؛ طعم های رؤیایی که در دنیا پیدا نمی شود سفرزون
برخی هم معتقدند ریشه اصلی کلمه حلیم، لحیم است، یعنی درست شده از گوشت فراوان، که به مرور زبان در گفتار به حلیم تبدیل شده است. موادی مانند نخود، سیر، کشمش سبز، مغز بادام و پسته، خلال پوست نارنج و کشمش پلویی که امروزه کمتر کسی برای طبخ زرشک پلو از آنها استفاده می کند و بیشتر شبیه مرصع پلوی امروزی است. پخت انواع پلو در میان مردم ایران، از دیرباز رایج بوده است. جالب است بدانید که تاریخچه میرزاقاسمی به دوره حکومت قاجار در ایران بازمی گردد.
- جغور بغور که جزو غذاهای محلی و سنتی زنجان است، نوعی خوراک محسوب می شود که البته در دیگر شهرها نیز طرفداران خودش را دارد.
- اگر طرفدار غذاهای شیرین باشید، حتما از شکر پلوی مخصوص جنوبی ها خوشتان می آید.
- اگر از طرفداران پر و پا قرص کباب هستید، کباب بناب به مزاج تان بسیار سازگار است.
- در طرز تهیه شاورما هم از فیله گوشت های گوسفندی و هم از سینه مرغ استفاده می شود.
- هنگام دم کردن، از دانه های قهوه که کاملا ریز آسیاب شده اند استفاده می شود و پس از تهیه بدون فیلتر کردن ذرات قهوه سرو می شود.
این غذا در دوره قاجار از ترکیه به ایران آمده و خیلی زود هم در آشپزی ایرانی محبوب شده است. فلافل، یک غذای سنتی و خیابانی خاورمیانه است که به توپ ها یا کتلت های سرخ شده ای از نخود چرخ شده، باقلای سبز چرخ شده یا هر دو گفته می شود. این غذای ساده برای ناهار بسیار خوشمزه است و برای خوش طعم شدن باید با ادویه مخصوص تهیه شود.
اینجا کلیک کنید: طرز تهیه نان صبحانه
یکی از خوشمزه ترین ماهی های جنوب، ماهی شیر است که مزه ی بسیار خوبی دارد. مردم جنوب و مخصوصاً جزیره ی قشم، با استفاده از ماهی شیر، کوکویی بسیار خوشمزه و سبک را درست می کنند که خوردنش از کارهای واجب در سفر به جنوب است. برای درست کردن کوکوی ماهی شیر از سیب زمینی، آرد، سس مایونز، سیر، پیاز، ماهی شیر، تخم مرغ، سس فلفل قرمز تند، ادویه ها و آرد سوخاری استفاده می شود.
۴- شیرین پلو مجلسی
از خوراک هایی بسیار ساده و در دسترس گرفته تا خوراک های مجلسی، همگی در لیست غذا های ایرانی دیده می شوند. این غذا ها منبع فوق العاده ای از انواع ویتامین ها، پروتئین و کلسیم هستند.خوراک ها را می توان با سبزیجات یا گوشت، مرغ و ماهی طبخ کرد. شاید حتی گیاهخوار باشید و ندانید بین غذاهای سنتی ایرانی چه غذایی مناسب شماست. میرزا قاسمی یکی از این غذاهای نونی است که میتوانید روی آن حساب کنید. این غذا هم مثل خورشت فسنجان با این که اصالتا شمالی است، بین همه ایرانی ها طرفدار دارد و در هر منطقه ای به روش های مختلف با تفاوت های اندکی تهیه می شود. «شفته اراکی» یکی از اصیل ترین و خوشمزه ترین غذاهای ایرانی متعلق به شهر اراک است که طعم بسیار لذیذ و خوشمزه ای دارد.
بنا به سلیقه و ذائقه میتواند با گوشت گوسفندی یا گوشت گوساله تهیه شود. تنها دیدن عکس یا نام این غذا کافی است تا دل ما ایرانی ها برایش ضعف برود. برای درست کردن این غذا از گوشت چرخ کرده و آرد نخودچی استفاده می شود و سپس کوفته های خوشمزه داخل سس گوجه قرار می گیرند. اگر محدودیت مصرف گوشت قرمز دارید به همین ترتیب کوفته اراکی را با گوشت مرغ، بوقلمون یا به عنوان یک غذا با سویا تهیه کنید. «ته چین آلبالو» یکی از خوشمزه ترین غذاهای ایرانی است که به خاطر وجود آلبالو و زعفران ظاهر فوق العاده جذابی دارد. طعم این ته چین خانگی بسیار لذیذ است و برای پذیرایی از مهمان ها و همچنین دورهمی های خانوادگی نیز بسیار مناسب است.