بروزرسانی: 10 آذر 1404
معرفی بهترین غذاهای محلی کردستان و سنندج
معرفی بهترین غذاهای محلی کردستان و سنندج
برای تهیه تباهگ، ورقه های نازک گوشت بز یا گوسفند را به همراه نمک، فلفل و پودر انار خشک می کنند. جهت نگهداری چنین گوشتی، نیازی به وسایل سرمایشی نیست و می توان حتی برای چندماه در منزل نگه داری و استفاده کرد. برای سرو تباهگ، آن را در آب قرار می دهند تا جوش بیاید، سپس برنج را به آن اضافه می کنند تا به صورت پلو مصرف شود. روش دیگر، این است که آن را به صورت کبابی مصرف می کنند که به «تنورچه» معروف است.
- اگر می خواهید در یکی از لوکس ترین و برترین رستوران های بابلسر غذا بخورید، رستوران ماتو پلاس گزینه مناسبی است.
- پلا در زبان شمالی معنی پلو می دهد، پس احتمالا متوجه شدید که منظور از کهی پلا همان کدو پلو است.
- بهترین راه برای تست کردن غذاهای محلی و خوشمزه گیلان، پرس و جو و پیدا کردن معروف ترین و بهترین رستوران های گیلان است.
- ابتدا پیازها را کمی تفت می دهند و به آن زردچوبه و فلفل و رب و در انتها آب اضافه می کنند.
- این غذا را میتوانید هم با نان سرو کنید و هم در کنار برنج آن را میل کرده و از خوردن آن لذت ببرید.
اگر طرفدار طعم های لطیف و شیرین هستید و از طعم آلوی محلی خوشتان می آید، قطعا یکی از طرفداران پروپاقرص خورش آلوچه با مرغ زنجان خواهید شد. مواد اصلی این غذای پرطرفدار زنجانی را مرغ، آلوی برغای، هویج، پیازداغ،رب و ادویه تشکیل می دهد. بعد از نیم پز شدن مرغ ها با پیاز و ادویه، آلوی خیس خورده و سرخ شده را با یک لیوان آب می پزند. هویج ها را هم در روغن تفت می دهند و سپس همه مواد را به علاوه مرغ ها با هم مخلوط می کنند و تا جا افتادن خورش صبر می کنند. آش شیله عدس هم یکی دیگر از غذاهای محلی آذربایجان شرقی است که به عنوان پیش غذا سرو می شود.
آبگوشت بزباش اردبیل
همین مواد به همراه فوت وفن آشپزی مردمان ماهر این شهر کاری کرده است که با دستپخت ویژه ای روبرو باشید. از طرفی در اکثر غذاهای معروف و خوشمزه مازندران شاهد این هستید که نمک، روغن و شکر به میزان خیلی کم در آن ها استفاده شده است. در این سفر، در میان بازدید از جاذبه های دیدنی این شهر و عکاسی لب دریا، می توانید با غذاهای سنتی مازندران حسابی از خودتان پذیرایی کنید.
انواع کباب گیلانی
البته در نبود این سبزی ها می توان از نعناع خشک نیز استفاده کرد. اگر در فصل انار تازه به سر می برید، به شما پیشنهاد می کنیم که کال کباب گیلانی را تجربه کنید. همدان، پایتخت نخستین شاهنشاهی ایران، یعنی مادها بوده است و به عنوان یکی از کهن ترین شهرهای ایران، تاریخچه ای چند هزار ساله دارد. این استان با دارا بودن جاذبه های تاریخی فراوان، پنجمین شهر فرهنگی و گردشگری کشور به شمار می آید و البته غذاهای محلی، از بهترین جاذبه های گردشگری آن هستند. ته تالی، شباهت بسیاری به کباب تابه ای و تاس کباب دارد و از آن دسته غذاهایی است که کمتر در رستوران ها دیده می شود و اراکی ها بیشتر آن را در خانه درست می کنند. جمله موزون «کوفته، شفته و تتالی، غذای زن های اراکی» در اراک بسیار مشهور است و ته تالی به همراه کوفته و شفته از جمله غذاهایی هستند که زنان اراکی در خانه می پزند.
یکی انواع صبحانه گرم سنتی ایرانی که از قدیم الایام در شهرستان گناباد در خراسان رضوی میل می شد، توگی بود. این صبحانه قدیمی مانند نوعی سوپ غلیظ است و به روش های مختلفی تهیه می شود. برای مثاله در تهیه توگی گوشت از پیاز داغ، مغز ارزن و گوشت قرمز استفاده می شود و در تهیه توگی شیر، از مغز ارزن، پیاز داغ و شیر استفاده می شود. از انواع صبحانه گرم سنتی ایرانی در اصفهان می توان به «حلیم و عدسی» اشاره کرد. تفاوت این صبحانه سنتی در اصفهان با شهرهای دیگر در آن است که عدسی پس از پخت چرخ می شود و هنگام سرو آن را روی حلیم می ریزند.